Terug naar het overzicht

Accelerator
Concepten van de grond krijgen

Een concept ontwikkelen is één, maar hoe realiseren je de vernieuwing? Hiervoor is de Accelerator die structuur en versnelling brengt. Six Fingers begeleidt het proces van idee/concept naar het testen met een Minimum Viable Product en de uiteindelijke business case voor toekomstig verdienvermogen.

Een (nieuw) team wordt gevormd met bouwers en denkers om in een zo snel mogelijk iteratief proces het nieuwe product/dienst/startup op te zetten. Hierbij maakt Six Fingers gebruik van de agile/lean startup mindset waarbij snel testen en leren centraal staat. Het team is van groot belang, een mindset kunnen we namelijk creëren en aanleren, maar een skill set moeten we selecteren.

Resultaat: Een getest en iteratief ontwikkeld product/dienst of een start up.

Product/service ontwikkelen

1 Een product of dienst ontwikkelen bestaat uit meerdere fases. Er moet een prototype worden ontwikkeld en gebouwd om te kunnen testen en om te zien of het idee haalbaar is. Daarnaast moet de ervaring worden ontworpen, wat ziet/voelt de klant als hij in aanraking komt met het product/de service en wat is het proces hieromheen?

Testen met klanten/gebruikers

2 Je weet pas of iets werkt, als je het ook daadwerkelijk gebruikt. Door een zo slim mogelijk prototype te maken, testen we kritische aannames met (betalende) klanten. We experimenteren in een echte markt situatie en bouwen aan het bedrijf terwijl we het product/dienst ontwikkelen. We werken dus met echte klanten in de echte markt.

Business model ontwikkelen en testen

3 Six Fingers ontwikkelt de business case door te doen. We experimenteren met verschillende businessmodellen om zo te leren wat het beste werkt en wat het meest duurzame model is. Hierbij is het ook van belang goed te kijken naar mogelijke partners en bestaande partijen die kunnen ondersteunen of het model versterken.

Case study

TRIPLR

Door niet aanbod-gericht te denken, maar juist stap-voor-stap direct in de markt te ontwikkelen, helpen we Bookit een nieuwe dochter op de wereld te zetten: Triplr.

Nieuwsgierig geworden?

Mooi. Wij zijn namelijk ook nieuwsgierig, naar jou en jouw verhaal. Wij kijken er naar uit je te ontmoeten.

Banner Masterclass Innoveren met Design Thinking

Masterclass Innoveren met Design Thinking

Leer in vijfavonden hoe je jouw organisatie kan voorbereiden op de toekomst.

Wanneer: 16, 23, 30 januari & 6 en 13 februari 2019

Lees hier meer over de masterclass