Learn to Differ.

Leer anders kijken en anders doen om nieuwe wegen te zien in een wereld waarin alles verandert. Om vorm te geven aan innovaties die écht het verschil maken.

Lees meer

Six Fingers
Summer College

Six Fingers University introduceert het ‘Learn to differ’-Summer College. In 2 dagen leren we je anders kijken en anders doen, zodat je meteen na een heerlijke relaxte zomer vol aan de slag kunt om op een nieuwe manier vorm te geven aan innovatie en vernieuwing binnen het bedrijf waar jij voor werkt.

Het Summer College bestaat uit een compact en doordacht programma waarin je de inzichten, methodes en tools krijgt aangereikt om in iedere situatie anders te kunnen kijken, denken en doen en om anderen daarin mee te nemen.

Het 'Learn to Differ' Summer College is de ultieme versneller voor business development-, innovatie-, CX- en marketing managers die voelen dat de toekomst binnen hun bedrijf valt of staat met anders kunnen en durven kijken.

Ready to make a difference?

Dit moet je weten!


Wanneer?

12 & 13 juli, 2017

Waar?

Eindhoven, De Kazerne

Kosten?

€1500,- excl. BTW

Curriculum

Wat ga je leren tijdens deze dagen?


Dag 1 - 12 juli

Toekomst & Dilemma's


Toekomst denken (Trends)

Trends zijn een abstract begrip. Het verkennen van trends is de eerste stap in toekomstverkenning. Door middel van trend-onderzoek brengt Six Fingers deze veranderende behoeften naar voren. Wat gebeurt er in de wereld? Wat drijft mensen? Maar wat kun je hier nou mee en hoe spot je deze trends?

Perfect World principle

Op deze dag krijg jij een stevige introductie op de methodiek en de toepassing van het Perfect World Principle - dit strategie ontwerp principe en co-creatie proces helpt je om via simpele vraagstellingen en interview technieken een perfecte analyse te kunnen maken met het ‘echte’ probleem. Je leert dilemma’s formuleren, beperkende overtuigingen boven water krijgen en problemen zo te formuleren dat je echt anders naar problematieken kunt kijken.

Vervolgens krijg je concrete tools aangereikt om maximale creativiteit in te zetten bij het vinden van de doorbraken en ‘oplossingen’ die echt een andere benadering van de problematiek geven.

Painstorming

Er zijn te veel nieuwe producten die mislukken, simpelweg omdat ze geen pijn oplossen. Een oplossing zonder pijn zet niets in beweging. Stop daarom met brainstorming, start met painstorming. We gaan pijnen diagnosticeren, zodat we kunnen werken aan een oplossing die impact heeft op het leven van mensen. Op die manier kunnen we waardevolle vernieuwing realiseren.

Dag 2 - 13 juli

Creëer & Experimenteer


Branchmarking

“Somebody, somewhere solved your problem for different reasons in different circumstances”. Dat is het heilige geloof van Six Fingers. Op deze dag gaan we jou leren om Branchmarking toe te passen op de eerder geformuleerde problemen. Je leert problemen abstract te maken en ze te vergelijken met andere bedrijven in andere branches. Je leert hoe je deze bedrijven vindt en hoe je er op de juiste manier van kunt leren.

Prototyping & Testing

Don’t believe it, prove it! Dat is de essentie van deze dag. We gaan je leren hoe je jouw oplossing klein maakt en klein kunt testen in de échte markt. We geven je inzicht in de verschillende manieren van testen, het belang van RAT (Riskiest Assumption Test) en prototyping. Je leert prototypes maken en deze voorleggen aan jou klanten. Zo weet je zeker dat niet alleen jij in je oplossing gelooft, maar dat de klant er ook op zit te wachten.

Wij zijn Six Fingers

Al sinds onze oprichting zo’n 10 jaar is anders kijken de essentie van onze organisatie, maar ook de bijzondere projecten en innovaties die we samen met onze klanten hebben mogen realiseren. Wij weten wat er allemaal voor nodig is om als persoon en als bedrijf anders te kijken en vooral anders te doen. Die kennis en ervaring willen we met je delen!


Ga naar onze website