Sigma Coatings
De nieuwe standaard in je sector neerzetten


Door alles los te laten en vanuit nieuwe markten te denken én te doen, ontwikkelen we met Sigma Coatings de nieuwe standaard in de schildersbranche: Sigma paintr.


Situatie

Sigma Coatings is een sterk merk en levert al sinds de 18e eeuw kwalitatief hoogwaardige verf aan professionele schilders. Niettemin timmeren concurrenten aan de weg. Er is sprake van kopieergedrag door concurrenten en de branche wordt gedomineerd door het geven van kortingen. De reden voor de samenwerking tussen Sigma Coatings en Six Fingers is duidelijk: het ontwikkelen van een nieuwe propositie die onderscheidend en verdedigbaar is.

Expeditie

Goed opletten, luisteren en observeren. Zo begint de expeditie in Duitsland, België en Nederland, waarbij we op zoek gaan naar de gebruiken, verwachtingen en pijnen binnen de schildermarkt. Bij consumenten ervaren we onzekerheid en frustratie over het uitbesteden van schilderwerk en tevens leren we in andere sectoren van nieuwe businessmodellen en partnerships. Dit is het begin van Sigma paintr: een dynamisch platform dat tijdbesparend is en zowel consument als schilder ontzorgt. Alles is volledig online te regelen, zoals we mogen verwachten in dit digitale tijdperk. Een disruptieve stap, want zo’n platform is een innovatie binnen de schilderbranche.

Een idee bedenken is één, doen is twee. Samen werken we via Lean Startup methodieken aan Sigma paintr. We zorgen voor betalende klanten en testen de kritische succesfactoren om stap voor stap te komen tot wat Sigma paintr. nu is. Toch is de expeditie nog niet voorbij. We blijven in gesprek met (potentiële) klanten om te blijven leren en vernieuwen, omdat klantbeleving is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Resultaat

Sigma paintr. is geïntroduceerd in Nederland en België en maakt haar klanten blij door haar eenvoud en gemak. Klanten maken zelf hun offerte op en bepalen wanneer zij willen dat er geschilderd wordt. Ook professionele schilders omarmen Sigma paintr. Wil jij jouw schilderklus ook mooi geregeld hebben? Neem dan een kijkje op www.sigmapaintr.be of www.sigmapaintr.nl.

Bekijk het resultaat!
Banner Masterclass Innoveren met Design Thinking

Masterclass Innoveren met Design Thinking

Leer in vijfavonden hoe je jouw organisatie kan voorbereiden op de toekomst.

Wanneer: 16, 23, 30 januari & 6 en 13 februari 2019

Lees hier meer over de masterclass